Ralph Meijroos - AutoDisk

Ralph Meijroos

Terug naar overzicht

Ralph Meijroos, Manager Back End Development

Wat heeft je gemotiveerd om bij Autodisk te gaan werken en hoe lang ben je al onderdeel van het team?

Sinds september 1998 na het doorlopen van een halfjaarlijkse stage blijven hangen bij AutoDisk. De ontspannen sfeer en de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen blijft mij motiveren. Ik heb AutoDisk van een paar werknemers mee mogen helpen groeien tot een team van meer dan 20 man!

Wat is het meest interessante project of de meest opwindende uitdaging waaraan je hebt gewerkt sinds je bij Autodisk bent gekomen?

Dat zijn meerdere projecten, zoals bijvoorbeeld de WLTP connector. Deze API kan van meerdere fabrikanten (indien beschikbaar) precies de juiste CO2 uitstoot teruggeeft van elke autoconfiguratie in en met dezelfde AutoDisk format. Het was een vrij grote (en noodzakelijke) taak die we met het hele AutoDisk team succesvol hebben afgerond.

Verder houdt mij het AutoDisk Calculeren programma nog dagelijks bezig. Zo’n 25 jaar geleden hadden we een versie die was opgezet door mijn voorganger en aan mij de taak om dit programma op te pakken en verder uit te breiden. Na een aantal jaar vonden we het tijd om dit programma volledig om te gaan bouwen in .NET, en deze opzet draait vandaag de dag nog steeds bij heel veel leasemaatschappijen en we brengen hier ook nog updates voor uit. 

Eind vorig jaar hebben we besloten om met ons nieuwe team het programma weer helemaal opnieuw op te zetten en hier ligt voor nu onze grootste uitdaging. Maar met deze nieuwe opzet –  die aan alle kanten verbeteringen met zich meebrengt – kunnen we in de nabije toekomst als het goed is weer jaren verder šŸ™‚