AutoDisk BV
Energieplein 13
2031TC Haarlem
e: info@autodisk.nl
t: 023-55 309 60

Volg ons autonieuws!

U kunt uw autosite nog aantrekkelijker maken door het publiceren van autonieuws. AutoDisk Autonieuws voorziet u van actuele nieuwsitems met daarin de laatste ontwikkelingen op autogebied, altijd voorzien van een foto. De teksten worden door onszelf geschreven en afhankelijk van het aanbod worden dagelijks nieuwe nieuwsitems toegevoegd.Mazda RX-8 opvolger
Rond een halve eeuw geleden ontstond de rotatiemotor, waarbij een aantal merken actief was.
Het oude merk NSU en Citroen hebben toen zonder veel succes modellen op de markt gebracht. Mazda is de enige fabrikant die met redelijk succes een aantal sportmodellen verkocht. Het gaat onder meer om de RX-7 in verschillende gedaantes en de RX-8. Dat laatste model krijgt wellicht een opvolger met rotatie-motor, tenminste als het aan hoofdontwerper Maeda ligt. Het grote probleem is een rotatiemotor aan de huidige emissie-eisen te laten voldoen. Als dat niet lukt zal een eventuele opvolger van de RX-8 een gewone verbrandingsmotor krijgen.
Volkswagen Passat GTE
De nieuwe Volkswagen Passat verschijnt ook als plug-in hybride onder de benaming GTE.
De techniek is al bekend van de Golf GTE. Het motorvermogen is met 218 pk echter een fractie hoger. De GTE is in verschillende standen te rijden. Daarvan staat de stand GTE voor sportief rijden. De topsnelheid bedraagt 220 km/h, maar als volledig elektrisch gereden wordt is deze begrensd op 130 km/h.
Kia Rio
De Kia Rio krijgt voor modeljaar 2015 een lichte facelift.
Hij krijgt gewijzigde grille en bumpers en er is keus in nieuwe lichtmetalen velgen. Binnenin is naast nieuwe bekleding in het dashboard meer gebruik gemaakt van chroom. Als optie is een nieuw infotainmentsysteem met 7 inch beeldscherm leverbaar.
Renault Espace
Het is precies dertig jaar geleden dat Renault haar eerste Espace presenteerde.
De ruimteauto was een revolutie die inmiddels in vier gedaanten is verschenen. Nu is het de beurt aan de vijfde versie, waarbij Renault een nieuwe weg inslaat. Hij heeft een sportief uiterlijk met zijn gestrekte lijnen en is daarmee meer een cross-over dan een mpv. Wat blijft is de beschikbaarheid van versies met vijf en zeven zitplaatsen.

Meer weten?

Speciaal voor AutoDisk Autonieuws hebben we een autojournalist ingehuurd. Elke dag speurt hij al het nieuws af om u te voorzien van de laatste informatie.

AutoDisk is een handelsnaam van AutoDisk BV Haarlem, Energieplein 13, 2031 TC, Haarlem. T: 023-5530960